Pro-Labs Spot Indole Reagens är avsett att användas i den kvalitativa metoden för att testa förmågan att skilja indol från tryptofanmolekylen för en organism för.
Spot Indol reagens användes av Vracko och Sherris 1963 för presumtiva differentiering av Proteus och Escherichia coli. Arbetet med Lawrence, Reich och Traub 1969, visade att p-dimetylaminocinnamaldehye är det mest känsliga indolreagenset, kan detektera 3 mikrogram indol per milliliter medium.
Aminosyran tryptofan kan oxideras av vissa bakterier so använder intracellulära enzymer, gemensamt kallade "tryptofaner", vilket resulterar i produktion av indol. Indolen detekteras av p-dimethylaminocinnamaldehyde, som är en kemisk kombination som ger en distinkt blå färg. Närvaro eller frånvaro av indolbildning används för bakteriell identifiering.
Pro-Lab Spot Indol Reagens PL.391-10 levereras som 10 ml flytande reagens i en brun droppflaska. Reagenset är bruksfärdigt.